BLOGS

Senna en haar moeder Jacky Foodies On Wheels

 

Het verhaal achter Foodies

 

Geschreven door Senna van Wijk

 

Ik wil graag mijn verhaal met jullie delen over Foodies on Wheels, een droom die begon bij mijn moeder, Jacky, en die nu wordt voortgezet als mijn eigen passie.

 

Het begon allemaal in 2018: mijn moeder gooide, na jarenlang in een 9-5 kantoorbaan te hebben gewerkt, het roer om en besloot om haar droom na te jagen: het beginnen van een eigen foodtruckbedrijf. Dit was het begin van ons avontuur! We kochten een zelfgemaakte foodtruck over in Zeeland en begonnen met het deelnemen aan braderieën, evenementen en festivals met onze heerlijke aardappeltwisters. Mijn vader, Ed, reed met de foodtruck aan de auto, mijn moeder was verantwoordelijk voor de planning en organisatie en ik en mijn twee zussen, Gioia, Dica ondersteunde haar waar nodig.

 

In 2019 voegden we een nieuw hoofdstuk toe door een ijskar te kopen en het populaire product Hawaiiaans schaafijs te introduceren bij Foodies On Wheels. Mijn moeder zat boordevol creativiteit en betrok ons allemaal bij het proces van het verfraaien van de foodtruck. We schuurden, schilderden en knutselden om ervoor te zorgen dat de foodtruck er zo aantrekkelijk mogelijk uitzag. Helaas kwam er in 2019 plotseling een einde aan haar droom toen we onze moeder verloren.

 

Toen ik 18 werd in 2020, besloot ik dat het tijd was voor mij om de fakkel over te nemen en Foodies On Wheels nogmaals in te schrijven bij de KVK. Ondanks dat ik nog bezig was met het afronden van mijn hbo-opleiding, begonnen de reserveringen langzaam binnen te stromen. Mijn keuzes op school kon ik allemaal richten op de foodtruck. Ik volgde de opleiding leisure and eventmanagement, waar ik leerde hoe ik van ieder evenement een feest kon maken met de juiste tools.

 

Tijdens mijn stage bij Energy Up ontdekte ik het belang van vitaliteit en werkplezier in de zakelijke wereld en hoe dit kan helpen bij het verminderen van ziekteverzuim. Dit inzicht heeft geleid tot een verschuiving in onze focus naar bedrijven en scholen. Ook koos ik voor de minor ondernemerschap, waar ik werkte aan de bouwstenen om het bedrijf echt te laten rollen.

 

Maar we zijn nog niet klaar! Het komende halfjaar staat in het teken van het afstuderen binnen mijn eigen bedrijf. Met als doel ons klantenbestand te laten groeien en om nog meer plezier te brengen op werk en scholen. 

 

Bedankt mams voor jouw positiviteit, enthousiasme en inspiratie. Zonder jou had ik dit nooit kunnen neerzetten. Jij vertelde ons om niet aan de tegenslagen te blijven denken, maar om het leven te vieren. Vandaar introduceer ik mijn nieuwe levensmotto ook aan jullie: "Er is altijd iets te vieren".